Νεφέλωμα Κάβουρα
www.nasa.gov/multimedia/imagegallery

AO Φαίαξ (γυναικών): Επιστροφή με στόχο το καλύτερο δυνατό !

Αφιέρωμα της ιστοσελίδας μας στη φετινή προσπάθεια του γυναικείου τμήματος τουΑΟ Φαίακα.

Μετά από τρία χρόνια, το όνειρο πολλών αθλητριών -και όχι μόνο- του Φαίακα για επιστροφή του γυναικείου τμήματος της ομάδας είναι πλέον πραγματικότητα. Το τμήμα είχε αναστείλει τη λειτουργεία του από τον Οκτώβριο του 2021, ενώ για τελευταία φορά αγωνίστηκε το Μάρτιο του 2020 (στη συνέχεια ακολούθησε το lockdown ελέω της πανδημίας και η αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων).

Τη φετινή χρονιά ο ΑΟ Φαίαξ θα αγωνιστεί στην Α2΄ γυναικών. Παλιές και νέες αθλήτριες απαρτίζουν το δυναμικό της ομάδας, ενώ προπονητής του γυναικείου τμήματος θα είναι ο Άκης Χαραλαμπίδης με άμεσο συνεργάτη του τον Κωνσταντίνο Μιχαλάκη. 

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος είναι το Σάββατο (4/11) εκτός έδρας κόντρα στις Ελπίδες Αμυνταίου.

Το ρόστερ:

Βλάχου Μαρία

Ιωάννου Τέτα

Βάπτισμα Ίρις

Μάμαλου Έφη

Μπίμπα Γεωργία

Ιμέρ Ιωάννα

Τσαλαβούτα Ειρήνη

Κούρκουλου Αλεξάνδρα

Κούλα Θάλεια

Κακαρούγκα Σοφία

Καρβούνη Χριστίνα

Βαρζακάκου Νικολαίς
Καραγκιοζίδου Γιάννα

Κοντούλη Αλεξάνδρα

Ντάλλα Εύα

Δουμπού Μυρτώ

Μανίκη Νικόλ

Κρασνίκη Ανίσα

Προπονητής: Άκης Χαραλαμπίδης

Άμεσος συνεργάτης: Κωνσταντίνος Μιχαλάκης

Γενικός Αρχηγός και Έφορος: Μάκης Βάγιας

faiax1.png

faiax3.png

Δηλώσεις:

Στα πλαίσια του αφιερώματος παραχώρησαν δηλώσεις στην ιστοσελίδα μας ο προπονητής του γυναικείου τμήματος, Άκης Χαραλαμπίδης, καθώς και οι αθλήτριες Έφη Μάμαλου, Τέτα Ιωάννου, Χριστίνα Καρβούνη και Αλεξάνδρα Κοντούλη. Μίλησαν για τους στόχους της ομάδας, τα συναισθήματά τους για την επιστροφή του γυναικείου τμήματος του Φαίακα, την προετοιμασία, την επικείμενη πρεμιέρα και έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς τον κόσμο.

faiax_5.png

Άκης Χαραλαμπίδης (προπονητής):

Κάνουμε μία νέα αρχή και προσπαθούμε να μπούμε σε ένα ρυθμό. Οι στόχοι μας είναι να παλέψουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και να τερματίσουμε στην καλύτερη δυνατή θέση. Θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση και να αντιμετωπίσουμε πιο δύσκολους αντιπάλους. Θεωρώ ότι είναι ένας εφικτός στόχος, απλά πρέπει πρώτα να δούμε πώς θα ανταπεξέλθουμε στα πρώτα ματς, καθώς δεν έχουμε παίξει ούτε φιλικούς αγώνες. Πιστεύω ότι παιχνίδι με το παιχνίδι θα γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι.

Αισθάνομαι πολύ ωραία που είμαι προπονητής της γυναικείας ομάδας του Φαίακα και ευχαριστώ πολύ τη διοίκηση και τους ανθρώπους που "τρέχουν" το γυναικείο τμήμα για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Με τα περισσότερα κορίτσια γνωριζόμαστε από πέρυσι. Θεωρώ ότι η επιστροφή της ομάδας είναι μία ιστορική στιγμή, καθώς ο Φαίακας είναι μία μεγάλη ομάδα και θα πρέπει να εκπροσωπείται τόσο στο αντρικό όσο και στο γυναικείο. Είναι μία καλή ευκαιρία από τη στιγμή που συστάθηκε ξανά το τμήμα, να μπορέσει να αναπτυχθεί και περαιτέρω.

Στην αρχή της προετοιμασίας λόγω ότι πολλές αθλήτριες εργαζόταν σε τουριστικά επαγγέλματα είχαμε αρκετές ελλείψεις, αυτό είναι κάτι που ξέραμε από την αρχή. Πλέον ο αριθμός των αθλητριών που συμμετέχουν στην προπόνηση είναι ολοένα και αυξανόμενος και ευελπιστούμε να τα πάμε ακόμη καλύτερα στην πορεία.

Οι υποχρεώσεις μας για τη φετινή σεζόν ξεκινάνε με έναν δύσκολο αγώνα στο Αμύνταιο, απέναντι σε μία ομάδα που την περσινή σεζόν προκρίθηκε ως δεύτερη πίσω από την Κοζάνη. Από ότι πληροφορούμαστε θα είναι ένας πολύ δυνατός όμιλος, καθώς και άλλες ομάδες όπως π.χ. ο Φίλιππος Βέροιας έχουν ενισχυθεί. Θέλουμε φυσικά από το Αμύνταιο να γυρίσουμε με τη νίκη.

Εύχομαι στις εντός έδρας αναμετρήσεις ο κόσμος να είναι στο πλευρό μας, όπως και στα παιχνίδια του αντρικού, ελπίζω όταν παίζει ο Φαίακας το γήπεδο να είναι γεμάτο. Όταν το γήπεδο είναι σχεδόν γεμάτο γίνεται και το έργο μας πιο εύκολο.

Είναι ωραίο συναίσθημα να μπορείς να είσαι προπονητής στο γυναικείο τμήμα και ταυτόχρονα να αγωνίζεσαι στο αντρικό, προτεραιότητα μου είναι το γυναικείο τμήμα. Αυτό βέβαια το έχω κάνει και στην Αλεξανδρούπολη, από την οποία κατάγομαι. Σίγουρα το να μπορείς να παίζεις και να είσαι και προπονητής στο άθλημα που αγαπάς είναι κάτι ωραίο.

efi_mamalou.png

Έφη Μάμαλου:

Οι στόχοι μας είναι να πετύχουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Το καλύτερο φυσικά είναι η άνοδος στην Α1΄.

Είμαστε παρά πολύ χαρούμενες που βρισκόμαστε ξανά στις τάξεις του Φαίακα. Έχουν έρθει και παλαιότερες αθλήτριες, έτσι είμαστε όλες μία "αγκαλιά" και είμαστε μία πολύ χαρούμενη ομάδα.

Ξεκινήσαμε προετοιμασία στα τέλη Αυγούστου, όλα κύλησαν καλά, έχουμε μπει στο κλειστό και έχουμε πάρει κάποιες ώρες (όχι βέβαια όσες θα θέλαμε) αλλά μας αρκούν για να κάνουμε την απαραίτητη προετοιμασία.

Ξεκινάμε με έναν έκτος έδρας αγώνα με τις Ελπίδες Αμυνταίου, δύσκολος αγώνας, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη και να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για τη στήριξη του, ήδη μέχρι τώρα έχει "αγκαλιάσει" την προσπάθεια μας και μας στηρίζει. Θα χαρούμε να είναι κοντά μας τη 2η αγωνιστική κόντρα στο Φίλιππο Βέροιας

faiax_2.png

Τέτα Ιωάννου:

Είμαστε μία νεοσύστατη ομάδα και θέλουμε μία καλή αγωνιστική παρουσία, να δοθεί χρόνος συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Βέβαια, πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και θα επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό. Έχουμε κάνει κάποιες προσθήκες και όλες μαζί θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό.

Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να γυρνάς στο "σπίτι σου". Μας αρέσει να παίζουμε με το καραβάκι. Το κλίμα είναι όπως το είχαμε αφήσει, είμαστε μία παρέα έτσι και αλλιώς είμαστε πολύ χαρούμενες που επιστρέψαμε και ανυπομονούμε για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η προετοιμασία κύλησε πάρα πολύ όμορφα. Λόγω της μεγάλης αποχής ξεκινήσαμε δειλά - δειλά. Κάναμε ασκήσεις ενδυνάμωσης και πρόληψης τραυματισμών, κάναμε στίβο, μετά μπήκαμε στο γήπεδο "πιάσαμε" μπάλες και τώρα είμαστε σε ένα στάδιο που κάνουμε ομαδική και ατομική τακτική για να είμαστε έτοιμες ενόψει νέας σεζόν. Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Πάνω από όλα είναι η υγεία μας και να μπορέσουμε να δώσουμε η κάθε παίκτρια ξεχωριστά τον καλύτερο μας εαυτό. Το προπονητικό team είναι πάρα πολύ καλό και ο Άκης και ο Κώστας είναι δίπλα μας σε όλα και δουλεύουμε και μεμονωμένα.

Ανυπομονούμε για την πρεμιέρα. Είναι το πρώτο μας ταξίδι. Θέλουμε πάρα πολύ να πραγματοποιήσουμε μία δυνατή έναρξη και να μας πάει το παιχνίδι καλά και χωρίς τραυματισμούς. Είμαστε ενθουσιασμένες που θα παίξουμε πάλι όλες μαζί.

Ο κόσμος είναι πάντα δίπλα στο Φαίακα και αγαπάει την ομάδα και τον παλμό που έχει αυτή η ομάδα και εμείς με τη σειρά μας αγαπάμε τον κόσμο που μας στηρίζει. Ανυπομονούμε για τον επόμενο αγώνα (2η αγωνιστική) που θα είναι εντός έδρας, θέλουμε να δούμε πάλι εδώ τον κόσμο να μας ξαναθυμηθεί και να τον ξαναθυμηθούμε.

faiax15.png

Χριστίνα Καρβούνη:

Φέτος είμαστε μία πολύ δυνατή ομάδα, έχουμε καλές παίκτριες, θέλουμε να φέρουμε νίκες και να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την ομάδα μας. Στόχος μας είναι να προκριθούμε στην επόμενη φάση.

Στο Φαίακα ήμουν από μικρή αλλά στη γυναικεία ομάδα δεν πρόλαβα να αγωνιστώ. Αλλάξαμε σύλλογο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το άθλημα που αγαπάμε. Φέτος είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι πάλι μέλος του Φαίακα. Για εμένα ήταν ένα όνειρο από μικρή να αγωνιστώ με τις μεγάλες αθλήτριες του Φαίακα, τις οποίες θαύμαζα και τώρα είμαι πολύ χαρούμενη που αγωνίζομαι μαζί τους και έχουμε γίνει όλοι μία παρέα.

Η προετοιμασία κύλησε πολύ ωραία μπορώ να πω. Λόγω της ύπαρξης πολλών ομάδων στο κλειστό δυσκολευόμαστε λίγο με τις ώρες, αλλά κάναμε προετοιμασία και στο στίβο που μας βοήθησε πάρα πολύ.

Έχουμε λίγο άγχος για την πρεμιέρα αλλά θα παίξουμε δυναμικά με στόχο τη νίκη.

Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο για τη στήριξη όλους όσοι είναι δίπλα μας και πιστεύω ότι όλα τα άλλα θα φανούν στο γήπεδο.

faiax34.png

Αλεξάνδρα Κοντούλη:

Φέτος η ομάδα επέστρεψε στην δράση. Πάνω από όλα θέλουμε να είμαστε ενωμένοι και αν όλα πάνε καλά να φτάσουμε στην άνοδο, κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει και θα παλέψουμε για να πετύχουμε αυτό το "βήμα".

Ξεκινήσαμε τέλος καλοκαιριού τις προπονήσεις. Πολλές αθλήτριες δούλευαν και έλλειψαν από τις πρώτες προπονήσεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα συμπληρώθηκε η ομάδα και ξεκινήσαμε δυναμικά τις προπονήσεις μας για τη νέα σεζόν.

Η αλήθεια είναι ότι μας φαίνεται περίεργο αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα. Η ομάδα είναι πιο δυνατή από ποτέ και είμαστε χαρούμενες που επιστρέψαμε και πάλι σπίτι μας!

Πάμε χωρίς άγχος στην πρεμιέρα, να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να πάρουμε την πρώτη μας νίκη.

Ανυπομονούμε να δούμε τον κόσμο κοντά μας στον επόμενο αγώνα και να τους δείξουμε και εμείς τι θέλουμε να καταφέρουμε.

faiax_44.png

faiax_21.png

faiax_18.png

faiax13.png

faiax_55.png

Επιμέλεια κειμένου και συνεντεύξεων: Αντώνης Αραβανής

Επιμέλεια φωτογραφιών: Μελίνα Λογοθετίδη