basketball_1.jpg

Ακολουθεί αναλυτικά το Δελτίο Τύπου των ομάδων.

Η επιστολή υποφράφεται από τα εξής σωματεία: ΑΣ Ιόνιος, ΑΟ Σχερία, ΑΟ Αλυκών, ΑΣ Κένταυροι, ΑΣ Ιωάννης Καποδίστριας, ΓΕΚ, ΝΑΟ Ναυσίθοος και ΑΣ Λέων.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Σε προγραμματισμένη συνάντηση με την αξιότιμη Δήμαρχο, την Δευτέρα 7/9/2020, και εκπροσώπους της σχολικής επιτροπής έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με το πρόβλημα έλλειψης αθλητικών χώρων και επιδόθηκε η κάτωθι επιστολή.

 

Αναλυτικά η επιστολή:

ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΥΝΕΙ ΤΥΧΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΩΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ.

  1. ΜΕΓΑΛΗ, ΑΝ ΟΧΙ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΩΝ.

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΝΕΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΑ ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ «ΝΑΥΣΙΘΟΕΙΟ».

ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟ ΑΝΑΓΕΡΣΗ 4ο ΛΥΚΕΙΟ.

  1. ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΩΝ. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΥΤΩΝ. Ο ΔΟΠΑΠ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΓΗΠΕΔΑ ΕΧΕΙ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΗ ΤΟΣΟ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΣ, Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
  2. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΣΠΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.

ΛΟΓΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Α΄ΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β΄ΒΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ, ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΣΟ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΛΛΩΣΤΕ, ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 1 ΜΕ 2 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΕΝΩ ΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΟΜΩΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΟΓΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΟΣΟΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ, ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΙΣΧΥΕ, ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ.

ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΝΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.          

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ

Α.Ο. ΑΛΥΚΩΝ ,  ΙΟΝΙΟΣ Α.Σ.,    ΝΑΟ ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ,   ΙΩΑΝ. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ Α.Σ.

ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ Α.Σ. ,  ΛΕΩΝ Α.Σ. ,  Α.Ο. ΣΧΕΡΙΑ,  Γ.Ε.Κ.